Fotografie

Bistecca alla Fiorentina – Regina gratarelor toscane la malul marii, in Vama Veche, la Bolo Steak House

Sezonul de mare a inceput devreme anul acesta, iar noi l-am inaugurat in cea mai placuta companie: Beef Master – Chef Radu Zarnescu si Chef David Zarnescu. La doar 14 grade Celsius, in inconfundabila Vama Veche, ne-am delectat cu preparate la gratar si fructe de mare. Nu a fost doar un simplu show culinar – a fost o adevarata provocare pentru latura noastra gurmanda, in incercarea de a surprinde imagini apetisante si emotii reale.

Vedeta absoluta a fost, fara indoiala, vita Chianina – un ingredient nobil despre care vreau sa va povestesc putin, dar mai ales sa va spun unde o puteti savura chiar voi, in meniu, asa cum am facut-o si noi in weekend: la Bolo Steak House din Vama Veche.


Bistecca Fiorentina – Gustul autentic al Toscanei, direct pe litoralul romanesc

Bistecca alla Fiorentina este simbolul gastronomiei toscane si se prepara exclusiv din vita Chianina. Este o friptura impresionanta, groasa, cu os in forma de T (T-bone), care combina atat partea de file, cat si muschiul mare.

Standardul? Minim 4–5 cm grosime, intre 800g si 1.5 kg greutate.

Regulile de preparare sunt sacre:

  • Carnea trebuie adusa la temperatura camerei inainte de gatire.

  • Se gateste pe jar de lemn de esenta tare, fara flacara directa.

  • Se condimenteaza doar cu sare grunjoasa, dupa intoarcerea pe gratar.

  • Interiorul ramane „al sangue” – roz, suculent, perfect fraged.

Bistecca Fiorentina se serveste simplu, cu legume la gratar, cartofi rustici sau salate proaspete. Un vin rosu robust toscan, precum un Chianti Classico sau Brunello di Montalcino, este partenerul ideal.


De ce este atat de speciala aceasta friptura?

Pentru ca nu este doar o bucata de carne – este o traditie. Bistecca alla Fiorentina este despre ospitalitate autentica, despre respectul pentru calitate si despre simplitatea rafinata a bucatariei italiene. Gustul ei spune o poveste. Una pe care o poti trai acum si in Romania, in cel mai neasteptat loc: pe faleza din Vama Veche.


Bolo Steakhouse – Grill premium si rafinament in Vama Veche

Situat pe Strada Falezei nr. 2, in inima statiunii Vama Veche, Bolo Steakhouse imbina rafinamentul culinar cu relaxarea specifica litoralului romanesc. Este locul in care traditia steakhouse-urilor americane intalneste ingrediente de calitate si un meniu pentru toate gusturile.

️ Meniu diversificat

Pe langa fripturi suculente de vita, veti gasi:

  • Coaste de porc glazurate cu sirop caramelizat

  • Ciolan de porc confiat

  • Peste proaspat (calcan, biban) si fructe de mare (rapane, scoici)

  • Optiuni vegane: burger de fasole, curry de vinete, salata de avocado cu tofu

Ambianta deosebita

Sala principala este inconjurata de pereti de sticla cu vedere la mare, iar terasa exterioara e perfecta pentru cine relaxante. Se accepta plati cu cardul si rezervari online.


Ce spun clientii despre Bolo Steakhouse

Recenziile sunt excelente. Un client scrie pe TripAdvisor:
„Serviciu rapid si politicos. Mancare excelenta. Priveliste frumoasa de la etaj. Preturi corecte.”


Vita Chianina – Un simbol al calitatii absolute

Vita Chianina este una dintre cele mai vechi si valoroase rase de bovine din lume. Originara din Toscana, Italia, este crescuta pentru carnea sa frageda, cu gust curat si textura fina.

Este o rasa impunatoare – alba, cu musculatura bine definita, care ofera un echilibru perfect intre suculenta si savoare. Carnea Chianina nu are nevoie de marinare. Doar sare, jar incins si respect pentru produs.


In loc de incheiere…

In curand va vom arata in imagini ce am descoperit la fata locului. Dar pana atunci, va incurajam sa traiti experienta first-hand – mergeti la Bolo Steakhouse, cereti o Bistecca Fiorentina si lasati gustul sa va spuna povestea.